Pokud jste chodec, pravděpodobně si nemusíte nutně uvědomovat některé následky, kterými stavíte řidiče do nepříjemné situace. Stává se to i v případě cyklistů. Ale najdou se i řidiči, kteří svým chováním omezují ostatní, což už tak pochopitelné není. Měli byste více nad řízením přemýšlet, abyste tím nezpůsobovali dalším zbytečnou škodu.
provoz za deště
            Jestliže jste chodec, který se objeví na silnici, ať už z nějakého důvodu chodíte kolem aut, nebo musíte na kraji, hlídejte si, jestli opravdu jdete na kraji. Využívejte chodníky, které jsou od chození a nepřekážejte na silnici. Mnoho řidičů, obzvláště začátečníci, mají nepříjemný pocit, pokud jim někdo chodí po silnici. Na krajích, kde nejsou chodníky, směřujte opravdu ke kraji. Nechoďte vedle sebe, řaďte se za sebou, spíše zvolte chození po trávě.
            V noci noste buď baterku, aby o vás řidiči věděli, nebo alespoň bílé oblečení. Zabráníte tím nehodě. Řidiči mohou být oslnění protijedoucím autem, nebo vás jednoduše neuvidí. Nejlepší jsou reflexní pásky, vesty, ale samozřejmě nejlépe pomůžete baterkou, kterou řidič vidí už z dálky.
            Jako řidič byste si měl hlídat svou jízdu. Ten, kdo nepoužívá blinkry, by se měl opravdu stydět a sám by si měl zkusit, jaké je na kruhovém objezdu čekání, když zatáčející řidiči nezapnou blinkr a za nimi je kolona. Stejně tak u běžných odboček, kdy si akorát zakládáte na nehodu. Při odbočkách, které jsou nebezpečnější, si hlídejte dobu, kdy blinkr zapínáte. Některé jsou vhodné zapínat již dříve.
řidič vozu
            Nejhorším způsobem předjíždění je předjíždění do zatáčky. Za zatáčkou nevíte, co se může skrývat. Mimo město navíc jezdíte 90 km/h, tudíž srážka je jasná. Raději vyčkejte, až budete mít jistotu. Způsobit takovou autonehodu by zvládl jen opravdu někdo, kdo v tu chvíli nepřemýšlí. A týká se to předjíždění aut, ale i cyklistů. Samozřejmě, že si pár řidičů neodpustí pár slov proti cyklistům, kteří na vozovku ale smí a často se snaží uhýbat až ke kraji.